Her starter en ny podcast / youtube serie, KONTEMPLATIVE DIALOGER.

Denne første gang handler det om de strømme af information, viden og visdom som ligger i kroppen. Eller bedre, flyder i det mangroldige felt, vi måske tror vi har styr og grænser på når vi kalder det kroppen. Gæsten er Jacob Aremark – kropsterapeut, aikido-lærer, filosof, forfatter – og gammel ven af både Moving Meditation og det kontemplative højskoleprojekt. Vi satte os med en kop kaffe i det virtuelle drømme-bibliotek og interviewede hinanden om kropserfaringer, meditation, visdom, aha-oplevelser og fællesskaber.

Hen imod slutningen kommer vi dybt ind i det fascinerende spørgsmål om der findes oprindelige og ikke-kulturelt-fortolkede kropserfaringer – eller om kulturel fortolkning (“konstruktion”) og fælles vaner så at sige går “hele vejen ned”.

Tør man tænke den tanke til ende, giver det god mening at sige, som vi nogle gange gør i Moving Meditation: “du behøver ikke påtage dig den uoverskuelige ensomme forpligtelse at være autentisk i din erfaring eller din dans – det er både sjovere og vigtigere at være vågen, også når vi overtager og leger med andres dansetrin”.

Da tiden løb ud, stod det klart at vi må tage en fortsættelse i det virtuelle bibliotek inden længe, om sammenhængen mellem vores indre liv, og vores relationelle væren – kultur, kultivering, fællesskaber, autoritet…

Se listen over kontemplative dialoger til dato.

Jacob Aremark er kropsterapeut og underviser i en række måder at træne kropslig vågenhed og sundhed – bl.a. yoga og aikido. Han er også filosof og forfatter (“Kroppens indre landskaber”). Læs mere om Jacob og hans arbejde på hans website https://indrelandskaber.dk/