Hvad er kontemplation? Med Madhurima Rigtrup

Kontemplative Dialoger 4:  Madhurima er en stærk og selvstændig stemme i  tidens felt omkring spiritualitet og meditation, både som forfatter, underviser og facilitator – altid med et klart og livsnært fokus på hjertet. Her mødes hun med Niels Viggo i det virtuelle bibliotek for at se ind i selve fænomenet kontemplation – som de finder både er dybere, bredere og mere konkret end det ofte forstås. Kontemplation er simpelt hen et liv – eller som Madhurima siger, en kærlighedsaffære. Kan man have den kontemplative kærlighedsaffære sammen med andre, men uden at nogen tager patentet, æren eller den spirituelle serve-ret? Og har kontemplation bedre muligheder for at optræde i sin frie og vilde form imellem os idag, end i tidligere historiske former? Svarene på sådan nogle spørgsmål er ikke klippefaste meninger, men snarere en levende erfaring hvor tingene åbner sig mere og mere. Dialogen foregår i denne  ånd, og vil forhåbentlig, formentlig, invitere til at lytterne også finder visdomspunkter i liv og erfaring.

Undervejs kommer vi ind på en række af måder, det kontemplative kan blive levende og skelsættende – spirituelle venskaber og fællsskaber som organiserer deres egen dybe vågenhed, pilgrimsrejser, meningsfulde landskaber og humor. Emner som kalder på mere kontemplativ dialog, måske her i biblioteket, eller måske på fremtidige højskolekurser.

Leave a Reply